Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Συνέδριο Financial Times: "The Future of Insurance in Greece"

10 Οκτ. 2010 Banker's Review

Ανοιχτή πρόταση της Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρίας Λούκας Κατσέλη για διάλογο και για συνεργασία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών με το Δημόσιο

Σημαντικές εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης δρομολόγησε το Συνέδριο των Financial Times και του περιοδικού The Banker "The Future of Insurance in Greece". Το συνέδριο που συνδιοργάνωσε η Boussias Communications, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Το παρακολούθησαν 300 περίπου ανώτερα και ανώτατα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου.

Κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας και Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ», Μίνος Μωυσής, απηύθυνε χαιρετισμό στους συνέδρους καλώντας τους να δουν την παρούσα συγκυρία ως ευκαιρία εξυγίανσης και ανάπτυξης του κλάδου.

Στη συνέχεια μίλησε το μέλος του Δ.Σ. της CEIOPS (Επιτροπή Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων), Flavia Mazzarella αναλύοντας τη μετάβαση από το υφιστάμενο στο νέο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του κλάδου και τονίζοντας τη σημασία της ετοιμότητας εποπτών και ασφαλιστικών εταιρειών για την ομαλή προσαρμογή στη Solvency II.

Στις τρεις θεματικές ενότητες που ακολούθησαν σημαντικά στελέχη του κλάδου όπως οι κ.κ. Γιώργος Κώτσαλος, Interamerican Group, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, EFG Eurolife Insurance, Ιωάννης Βασιλάτος, Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η Εθνική», Βram Boon, ING Greece, Guiseppe Zorgno, Chartis Greece, Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, Τράπεζα Πειραιώς, Τάσσος Παγώνης, Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η Εθνική», Γιώργος Μαυρέλης, Interamerican Group, Σταύρος Κωνσταντάς, International Life Group of Companies, Δρ. Γιώργος Βελιώτης, Interamerican Group, και κορυφαίοι ειδικοί με διεθνή εμπειρία ανέλυσαν τις στρατηγικές που απαιτούνται για την αναμόρφωση και την ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα.

Το Συνέδριο τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη. Στο χαιρετισμό της προς τους συνέδρους απηύθυνε ανοιχτή πρόταση για σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών σύνταξης και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας των ασφαλιστικών εταιρειών για τον περιορισμό του φαινομένου της εισφοροδιαφυγής, κ.ά. Η υπουργός Εργασίας ζήτησε να υπάρξει διάλογος. Επίσης ζήτησε την παροχή βοήθειας από τις ιδιωτικές εταιρείες στην προσπάθεια μείωσης του κόστους των δαπανών υγείας. Η πρόταση για διάλογο έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους του κλάδου.

Το Συνέδριο έκλεισε συζήτηση πάνελ με θέμα την Ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Στη συζήτηση συμμετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Γενικός Γραμματέας του Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος και ως εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών, οι κ.κ. Τάσσος Παγώνης (Γενικός Διευθυντής, Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ»), Γιώργος Μαυρέλης (Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing, INTERAMERICAN GROUP), Δρ. Γιώργος Βολιώτης (Γενικός Διευθυντής Υγείας & Βοήθειας, INTERAMERICAN GROUP). Η συζήτηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για την προστασία των καταναλωτών, ενώ παράλληλα δεν θα πρέπει οι διάφορες κανονιστικές ρυθμίσεις προς αυτή την κατεύθυνση να οδηγήσουν τον κλάδο σε οικονομικό μαρασμό.

Οι παρουσιάσεις και οι ομιλίες των ομιλητών και τα καταληκτικά συμπεράσματα του συνεδρίου βρίσκονται αναρτημένα στο website www.thefutureofinsurance.gr.

Το συνέδριο υποστήριξε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Εταιρικής Διακυβέρνησης, ενώ χορήγησαν οι εταιρείες KPMG, Chartis Greece, Cognity, Interamerican Group, HDI-Gerling, International Life, Net U, SAS, Spirit, IAFM International Academy of Financial Management, Elit Language Services και Pressious Arvanitidis.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
Δέσποινα Τραυλού, Business Development and Sales Director, Boussias Communications,
Τηλ. 210 6617 777, εσωτ. 160, email: dtravlou@boussias.com

« 1 2 »
Πρόσφατα άρθρα για τα συνέδρια της Boussias Communications