Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Great Place to Work® Institute Hellas Conference 2010

30 Ιούν. 2010 HR Professional

"Learning from the Best – Fostering an inspiring culture"

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, πριν από λίγες ημέρες, το συνέδριο "Learning from the Best – Fostering an inspiring culture", το οποίο διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το "Great Place to Work® Institute Hellas" σε συνεργασία με την Boussias Communications, στο χώρο του ΟΤΕ Academy. Το συνέδριο έδωσε βήμα στους εκπροσώπους κορυφαίων βραβευμένων για το εργασιακό τους περιβάλλον εταιρειών (Best Workplaces), να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, καλλιεργώντας εύφορο έδαφος για συζήτηση, με απώτερο σκοπό τη συνεχή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος μέσα από την ανταλλαγή απόψεων.

Το συνέδριο χαιρέτησαν οι Δημήτρης Μαύρος, Πρόεδρος του Great Place to Work® Institute Hellas και ο Ξενοφών Χασάπης, Γενικός Διευθυντής της Boussias Communications. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Institute Hellas καλωσόρισε τους συνέδρους μιλώντας για τη ζωτική σημασία που έχει το καλό εργασιακό περιβάλλον τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την πορεία της εκάστοτε επιχείρησης.

Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όσον αφορά στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και παρουσίασαν τις καλές πρακτικές που τους οδήγησαν στο να διακριθούν ως οι κορυφαίες εταιρείες για να εργάζεται κανείς – Best Workplaces. Επίσης, επεσήμαναν ότι καλλιεργώντας διαρκώς την εταιρική τους κουλτούρα κατόρθωσαν να διατηρήσουν ψηλά το ηθικό των εργαζομένων τους, εξασφαλίζοντας έτσι τόσο τον καλύτερο έλεγχο όσο και την ομαλότερη λειτουργία της εταιρείας.

Στην πρώτη ενότητα παρουσιάστηκαν διεξοδικά από τους εκπροσώπους βραβευμένων εταιρειών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όπως ο Eric van Leuven, Managing Partner της Cushman&Wakefield από την Πορτογαλία και ο David J. Kelly, Διευθύνων Σύμβουλος της Worthington Cylinders GmbH από την Αυστρία, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Στη δεύτερη ενότητα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της εμπιστοσύνης σε κάθε εταιρεία. Ο Δ. Γκανούδης αναφέρθηκε στις διαφορές ανάμεσα σε ένα καλό και ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, ενώ η Jennifer Mann, Vice President of Human Resources στη SAS, εταιρεία που διακρίθηκε φέτος ως ο καλύτερος εργοδότης στις ΗΠΑ, τόνισε πως η εμπιστοσύνη της εταιρείας της προς τους εργαζομένους είναι ο κινητήριος μοχλός για να αναγνωρίσουν τις προκλήσεις και να κινητοποιηθούν, δίνοντας ως αποτέλεσμα το τέλειο «λογισμικό». Τέλος ο Μπάμπης Μαινεμελής, Αναπληρωτής καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο ALBA Graduate Business School, αναφέρθηκε στα οφέλη μιας δημιουργικής ηγεσίας.

Τρεις ελληνικές εταιρείες με τοπική παραγωγική διαδικασία, που διακρίθηκαν ανάμεσα στις 100 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη, η Coca Cola 3E, η Tasty Foods και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, παρουσίασαν τις βέλτιστες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού τους αναφορικά με την παραγωγή που είναι νευραλγικής σημασίας για τη δραστηριότητά τους.

Κάτω από το γενικό τίτλο «Τι νέα από το εργοστάσιο» η Βίκυ Μπουζούκη, Country HR Director της Coca Cola 3E, η Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Tasty Foods και ο Χρήστος Μάζος, Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, αναφέρθηκαν σε πρακτικές και πολιτικές που αφορούν την πολυπληθέστερη ομάδα εργαζομένων, αυτήν της παραγωγής. Αξιοσημείωτη ήταν η οπτική των εργαζομένων σε θέματα που άπτονται του εργασιακού περιβάλλοντος και της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, η οποία παρουσιάστηκε από τον Στέλιο Γαλάνη, Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Αθηνών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Το βασικό συμπέρασμα μετά από κοινή παραδοχή των συμμετεχόντων ήταν ότι ένα καλό εργασιακό περιβάλλον αποτελεί το βασικότερο συστατικό για την ανάπτυξη κάθε επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο «Learning from the Best - Best Workplaces Practices» τέλεσε υπό την αιγίδα του ΣΔΑΔΕ. Επίσης, πολύτιμη ήταν και η συμβολή των χορηγών που υποστήριξαν τις εργασίες του συνεδρίου. Μεταξύ αυτών, στους Διακεκριμένους Χορηγούς συγκαταλέγονταν οι εταιρείες Coca Cola 3E και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ ως Διακεκριμένοι Υποστηρικτές της εκδήλωσης συμμετείχαν οι εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Chartis, Genesis Pharma, Millennium Bank, Tasty Foods και Würth. Υποστηρικτές του συνεδρίου ήταν η EuroCharity και η SAS, Χορηγός Εκτυπώσεων η Pressious Arvanitidis, Χορηγός Coffee Break η Randstad και Χορηγός Διερμηνείας η Intertranslations. Επίσημος εκδότης υπήρξε το περιοδικό HR Professional ενώ επιστημονικός συνεργάτης ήταν το ALBA Graduate Business School.

Παράλληλα, τη διοργάνωση του συνεδρίου υποστήριξαν ως Χορηγός Δημοσιότητας η Advocate/ Burson-Marsteller και ως Χορηγοί Επικοινωνίας η εφημερίδα το Κέρδος και το περιοδικό People Matters.

Πληροφορίες για το Great Place To Work® Institute Hellas

Το Great Place to Work® Institute Hellas αποτελεί τον εταίρο στην Ελλάδα του Great Place to Work® Institute Europe, ενός Ινστιτούτου Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, το οποίο εδρεύει στην Κοπεγχάγη και αποτελεί το ευρωπαϊκό γραφείο του Great Place to Work® Institute Inc με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο συντάσσει την ετήσια λίστα των 100 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη μετά από αξιολόγηση περισσότερων των 1.300 εταιρειών ετησίως. Η ευρωπαϊκή λίστα βασίζεται στις εθνικές λίστες 17 επιμέρους χωρών που συντάσσονται από τους εταίρους του Great Place to Work® Institute στις αντίστοιχες χώρες. Στις ΗΠΑ, το Great Place to Work® Institute συντάσσει τη λίστα των 100 Καλύτερων Εταιρειών – Εργοδοτών στην Αμερική, η οποία δημοσιεύεται κάθε χρόνο στο περιοδικό Fortune. Κάθε χρόνο το Great Place to Work® Institute συντάσσει λίστες με τους καλύτερους εργοδότες σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.greatplacetowork.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας για το Συνέδριο

Για γενικές πληροφορίες:
Τζένη Μουτσοπούλου,
τηλ. 210 6971098,
emoutsopoulou@greatplacetowork.gr

Εκπρόσωπος για τον Τύπο:
Μαρίνα Λιμπέρη,
τηλ. 210 6931006,
mliberi@advocate-bm.gr

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.greatplacetowork-conference.gr

Δελτία τύπου για τα συνέδρια του HR Professional

Πρόσφατα άρθρα για τα συνέδρια της Boussias Communications