Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Με τον Sir Terry Leahy, CEO, Tesco

14 Οκτ. 2009 Marketing Week

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) και η Boussias Communications ανακοινώνουν την διοργάνωση του συνεδρίου ‘The Road to Success in Retail’ στις 30 Νοεμβρίου 2009, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Αθήνα.

Το συνέδριο φιλοξενεί ως κύριο ομιλητή έναν από τους πιο επιτυχημένους εν ενεργεία Retail Managers στον κόσμο, τον Sir Terry Leahy, Chief Executive Officer της Tesco, 3ου μεγαλύτερου ομίλου λιανικών πωλήσεων στον κόσμο. Ο Leahy θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που θα του υποβάλουν ένα πάνελ Ελλήνων CEO’s και οι σύνεδροι. Στην εισήγηση του, θα καλύψει θέματα ηγεσίας, μάνατζμεντ, εταιρικής διαφάνειας και στρατηγικών εξόδου από την κρίση. Η ομιλία του αναμένεται να αποτελέσει ένα ξύπνημα ιδεών και καινοτομίας για κάθε σύνεδρο, με νέες και εναλλακτικές λύσεις για τα θέματα που τους απασχολούν.

Θωράκιση, στις προκλήσεις του 2010

Αντιμέτωποι με τις οικονομικές δυσκολίες που εμφανίστηκαν στην αγορά από τα τέλη του 2008, και μπροστά στην αβεβαιότητα του 2010, το ελληνικό λιανεμπόριο και τα στελέχη στα οποία στηρίζεται χρειάζονται νέες ιδέες, νέα ερεθίσματα, γνώση για το τι συμβαίνει, τι έχει πετύχει ή αποτύχει στο εξωτερικό, τι σχεδιάζουν οι μεγάλοι της διεθνούς αγοράς και τι καινούργιο να περιμένουμε.

Ο Terry Leahy είναι ο καταλληλότερος expert του λιανεμπορίου, για αυτή την αποστολή. Από το 1997 κατέχει την θέση του CEO της Tesco. Όταν ανέλαβε Marketing Manager το 1981, η Tesco δεν ήταν καν η μεγαλύτερη αλυσίδα super market της Βρετανίας. Με τις στρατηγικές επιλογές του Leahy, την τόλμη του και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του, η Tesco επεκτάθηκε σε πολλαπλές νέες δραστηριότητες, εξαπλώθηκε σε 14 χώρες στο εξωτερικό και έφτασε σήμερα να έχει τζίρο πάνω από £ 50 δις και να απασχολεί σχεδόν μισό εκατομμύριο προσωπικό. Οι μελετητές αποδίδουν την τεράστια και διαρκή επιτυχία του Leahy στην έκτη αίσθηση του, στο στυλ hands-on που εφαρμόζει στο management και στην γενναιότητα με την οποία παίρνει αποφάσεις στο marketing.

Ο Terry Leahy θα είναι ο κεντρικός ομιλητής και στο μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο λιανεμπορίου, το ‘National Retail Federation’, στη Νέα Υόρκη, στις 12 Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους. Έτσι, οι πρωταγωνιστές του ελληνικού λιανεμπορίου θα ακούσουν πρώτοι, αυτά που θα απασχολήσουν την αγορά το 2010.

Το ‘The Road to Success in Retail’ απευθύνεται σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη του ελληνικού λιανεμπορίου και των προμηθευτών τους.

Για τον ΣΕΛΠΕ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ιδρύθηκε το 1975 και αποτελεί τον αποκλειστικό φορέα εκπροσώπησης των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, πολυκαταστημάτων, εμπορικών κέντρων και μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων καθώς και παρόχων υπηρεσιών προς αυτές. Τα μέλη του ΣΕΛΠΕ πραγματοποιούν τζίρο άνω των 12 δις ευρώ, απασχολούν 65.000 άτομα και έχουν 9.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και πολλαπλάσια στο εξωτερικό. Βασικοί στόχοι του ΣΕΛΠΕ είναι η εξυπηρέτηση, σωστή ενημέρωση και στήριξη των καταναλωτών, η ανάπτυξη του εμπορίου, η απελευθέρωση των αγορών από ρυθμίσεις που δημιουργούν στρεβλώσεις στον ελεύθερο ανταγωνισμό και η δημιουργία από την κυβέρνηση ενός κανονιστικού πλαισίου όπου καταναλωτές, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν ελεύθερα τους κανόνες λειτουργίας των αγορών.

Για την Boussias Communications

Η Boussias Communications είναι ο Οργανισμός Επικοινωνίας με 30ετή παρουσία και τη μεγαλύτερη αποδοχή στις αγορές του marketing, της διαφήμισης, των media, των τηλεπικοινωνιών, των τραπεζών, της πληροφορικής, της οικονομικής διεύθυνσης και του Ανθρώπινου Δυναμικού. Η εταιρεία εκδίδει τα περιοδικά Marketing Week, Net Week, Banker’s Review, HR Professional, CFO Agenda, Marketing Guide, καθώς και τα ημερήσια ηλεκτρονικά newsletters Daily Fax και Net Fax. Έχει δε διοργανώσει πάνω από 130 συνέδρια τα τελευταία 7 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ανδρέας Μαυρομμάτης
Διευθυντής Marketing
Boussias Communications
Τηλ. 210 661 77 77 (εσωτ. 148)
amavrommatis@boussias.com

« 1 2 »
Πρόσφατα άρθρα για τα συνέδρια της Boussias Communications