Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Learning from the Best - Best Workplaces Practices

29 Ιούν. 2009 HR Professional

Great Place to Work® Institute Hellas

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Συνέδριο «Learning from the Best - Best Workplaces Practices», το οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος, το «Great Place to Work® Institute Hellas» σε συνεργασία με τη Boussias Communications, στο χώρο του ΟΤΕAcademy. Το «Learning from the Best - Best Workplaces Practices», το οποίο επικεντρώθηκε στις βέλτιστες πρακτικές για ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον, έτυχε θερμής υποδοχής και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επαγγελματιών του χώρου της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πραγματοποιώντας έτσι δυναμική είσοδο στα δρώμενα της αγοράς.

Με την έναρξη του συνεδρίου, χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Δημήτρης Μαύρος, Πρόεδρος του Great Place to Work® Institute Hellas, Ξενοφών Χασάπης, Γενικός Διευθυντής της Boussias Communications και Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Institute Hellas. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από στελέχη εταιριών που έχουν διακριθεί και βραβευθεί ως Best Workplaces τόσο στην Ευρώπη, όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όσον αφορά στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και παρουσίασαν τις καλές πρακτικές, οι οποίες τους οδήγησαν στο να διακριθούν ως οι κορυφαίες εταιρίες για να εργάζεται κανείς – Best Workplaces. Επίσης, τόνισαν ότι στο σύγχρονο επιχειρηματικό χάρτη, οι εταιρίες που έχουν εξασφαλίσει ένα αρμονικό και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει καλύτερο έλεγχο και ομαλότερη διεξαγωγή της καθημερινής τους λειτουργίας, πετυχαίνοντας υψηλότερη αποδοτικότητα των εργαζομένων.

Διοργανώνοντας αυτό το Συνέδριο, το Great Place to Work® Institute Hellas έδωσε βήμα στους εκπροσώπους μερικών από τις σημαντικότερες εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να αναπτύξουν καίρια ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού που απασχολούν κάθε κλάδο της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη ενότητα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της εμπιστοσύνης, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Dan Henry, Chief Human Resource Officer, Bright Horizons Family Solutions, αναδεικνύεται μέσα από δηλώσεις και συνομιλίες που διακρίνονται από ενθουσιασμό για την επιχείρηση και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχει. Στη συνέχεια, η κ. Julie Olsen, Senior Development Consultant, Memorial Health Medical Centre, US, μιλώντας για τη σημασία του να είναι όλοι συμμέτοχοι στην προσπάθεια και τους στόχους ενός οργανισμού, τόνισε ότι πρέπει να χτίζεται ένα κοινό όραμα με αξίες που μοιράζονται όλοι. Ο κ. Mark Hamberlin, Senior Director Human Resources, European Theatre Cisco Systems, υπογράμμισε τη σημασία της δέσμευσης των ανθρώπων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η συναισθηματική και πνευματική επένδυση στους υπαλλήλους βοηθάει την εταιρία να πραγματοποιήσει το όραμά της. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι όσοι εργαζόμενοι είναι δεμένοι με την επιχείρηση, είναι και κατά 20% αποδοτικότεροι, ενώ παράλληλα, είναι και κατά 87% λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν αλλού εργασία.

Επιπλέον, τις πρακτικές που τους οδήγησαν στην επιτυχία παρουσίασαν ο κ. Ιωάννης Σιατόπουλος, HR Director Bristol Myers-Squibb, η οποία βραβεύτηκε φέτος με το ειδικό βραβείο «Αξιοπιστίας» στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Best Workplaces, καθώς και η κ. Βασιλική Μπουζούκη, Country HR Director Coca-Cola 3E, εταιρία που βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο «Υπερηφάνειας» στα Best Workplaces Europe 2009.

Το συνέδριο πλαισιώθηκε από ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον panel συζήτησης, στο οποίο συμμετείχαν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των Ελληνικών εταιριών που βραβεύτηκαν στην τελευταία έρευνα Best Workplaces 2009. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του πάνελ ήταν οι:

  • Πάνος Αργυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΙΩΝ
  • Κώστας Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, GENESIS Pharma S.A.
  • Γιώργος Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, EXODUS
  • Στέλιος Σταυρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, PISCINES IDEALES

Το μοναδικό αυτό συνέδριο είχε ως κύριο στόχο την προβολή και διάδοση των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζουν οι εταιρίες αναφορικά με τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και τη διατήρηση ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο κατέληξαν στο βασικό συμπέρασμα ότι ένα καλό εργασιακό περιβάλλον ευνοεί την παραγωγικότητα της εκάστοτε επιχείρησης.

Τέλος, μέρος των παρουσιάσεων ήταν αφιερωμένο στις πρακτικές που υιοθέτησαν οι εταιρίες ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο “Learning from the Best - Best Workplaces Practices” τέλεσε υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και του ΣΣΔΠ.

Επίσης, πολύτιμη ήταν και η συμβολή των χορηγών που υποστήριξαν τις εργασίες του συνεδρίου. Μεταξύ αυτών, στους Mεγάλους Xορηγούς συγκαταλέγονταν οι εταιρίες Coca Cola 3E και OTEacademy, ενώ ως Xορηγοί της εκδήλωσης συμμετείχαν οι εταιρίες CISCO, ΔΕΗ, Εpsilon Νet και GENESIS Pharma. Επιπλέον, χορηγοί επικοινωνίας ήταν το περιοδικό PEOPLEmatters, οι εφημερίδες Κέρδος και Ισοτιμία. Χορηγός σκηνικών ήταν η εταιρία Presstime και χορηγός δημοσιότητας η Advocate/Burson-Marsteller, ενώ ακόμη, χορηγός εκτύπωσης ήταν η εταιρία Pressious Arvanitidis και χορηγός διερμηνείας η Intertranslations.

Παράλληλα, τη διοργάνωση του συνεδρίου υποστήριξαν οι εταιρίες Abbott Laboratories, PISCINES Ideales και ΨΗΜΙΤΗ. Τέλος, το ALBA Graduate Business School ήταν ο ακαδημαϊκός συνεργάτης της διοργάνωσης.

Πληροφορίες για το GREAT PLACE TO WORK® INSTITUTE HELLAS

Το Great Place to Work® Institute Hellas αποτελεί τον εταίρο στην Ελλάδα του Great Place to Work® Institute Europe, ενός Ινστιτούτου Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, το οποίο εδρεύει στην Κοπεγχάγη και αποτελεί το ευρωπαϊκό γραφείο του Great Place to Work® Institute Inc με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο συντάσσει την ετήσια λίστα των 100 εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη μετά από αξιολόγηση περισσότερων των 1.300 εταιριών ετησίως. Η ευρωπαϊκή λίστα βασίζεται στις εθνικές λίστες 17 επιμέρους χωρών που συντάσσονται από τους εταίρους του Great Place to Work® Institute στις αντίστοιχες χώρες. Στις ΗΠΑ, το Great Place to Work® Institute συντάσσει τη λίστα των 100 Καλύτερων Εταιριών – Εργοδοτών στην Αμερική, η οποία δημοσιεύεται κάθε χρόνο στο περιοδικό Fortune.

Κάθε χρόνο το Great Place to Work® Institute συντάσσει λίστες με τους καλύτερους εργοδότες σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας: www.greatplacetowork.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας για το Συνέδριο

Για γενικές πληροφορίες: κ. Ξένια Πασχοπούλου τηλ. 210 6971098, email: xpaschopoulou@greatplacetowork.gr

Εκπρόσωπος για τον Τύπο: Σόνια Μάνεση, τηλ. 210 6931017, email: smanesi@advocate-bm.gr

Δελτία τύπου για τα συνέδρια του HR Professional

Πρόσφατα άρθρα για τα συνέδρια της Boussias Communications