Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Gary Hamel

Gary  Hamel

H σημαντικότερη διάνοια της επιχειρηματικής στρατηγικής στην υφήλιο.

"No 1 business thinker"
Wall Street Journal

"The world's reigning strategy guru"
The Economist

"A management innovator without a peer"
Financial Times

"The world's leading expert on business strategy"
Fortune

Οι εκδόσεις του αποτελούν συγγραφικό ορόσημο

Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, "The Future of Management" εκδόθηκε τον Οκτώβριο 2007 από το Harvard Business School Press και επιλέχθηκε από το Amazon.com ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς για επιχειρήσεις (Best Business Book of 2007). Τα βιβλία του Hamel "Leading the Revolution" και "Competing for the Future", αποτελούν συγγραφικά ορόσημα, καθώς έχουν εμφανιστεί σε κάθε λίστα best seller για το μάνατζμεντ και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Τα τελευταία 20 χρόνια ο Hamel έχει συγγράψει περισσότερα από 15 άρθρα για το Harvard Business Review, και αποτελεί το συγγραφέα με τις περισσότερες ανατυπώσεις στο έγκριτο έντυπο. Επιπρόσθετα, έχει αρθρογραφήσει σε άλλα δημοφιλή έντυπα, όπως τα Wall Street Journal, Fortune και Financial Times.

Οι υψηλού κύρους συνεργασίες

Ως σύμβουλος και καθηγητής μάνατζμεντ ο Hamel έχει συνεργαστεί με ποικίλες διακεκριμένες διεθνείς επιχειρήσεις, όπως οι General Electric, Time Warner, Nokia, Nestle, Shell, Procter & Gamble, 3M, IBM, και Microsoft. Οι πρωτοποριακές ιδέες του, όπως "strategic intent", "core competence", "industry revolution" και "management innovation" έχουν αλλάξει τον τρόπο που εφαρμόζεται το μάνατζμεντ σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη.

Επίσης, ο ίδιος από το 1983, ο Gary Hamel ανήκει στο επιστημονικό προσωπικό του London Business School, όπου κατέχει τη θέση του Επισκέπτη Καθηγητή Στρατηγικού και Διεθνούς Μάνατζμεντ.

Μια προσωπικότητα με διεθνή επιρροή

Ο Hamel εμφανίζεται συχνά στα πιο σημαντικά συνέδρια μάνατζμεντ στον κόσμο, καθώς επίσης και σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια όπως το CNBC και το CNN. Ακόμη, η αυθεντία του έχει φανεί χρήσιμη σε σημαντικές κυβερνητικές προσωπικότητες, τις οποίες έχει κατά καιρούς συμβουλεύσει για θέματα πολιτικών καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας.

Αυτή τη στιγμή ο Gary Hamel ηγείται της προσπάθειας για τη δημιουργία του πρώτου "Management Innovation Lab" στον κόσμο. Το MLab αποτελεί μια πρωτοπόρα προσπάθεια με στόχο τη συνεργασία προοδευτικών επιχειρήσεων και αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών του μάνατζμεντ για την ανάπτυξη των "βέλτιστων πρακτικών του αύριο" σήμερα. Απώτερος στόχος είναι η επιτάχυνση της εξέλιξης γνώσεων και πρακτικών για το μάνατζμεντ.

Ο Hamel είναι ακόμα μέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (στο Νταβός) και του Strategic Management Society.

Συνέδρια με τον Gary Hamel

Thought Leaders Academics

Τα τελευταία χρόνια στους ομιλητές μας έχουν συμπεριληφθεί:

Dr. Paul Argenti
Dr. Paul Argenti Professor of Corporate Communication, Tuck School of Business.
Pierre-Olivier Beckers
Pierre-Olivier Beckers President & CEO του ομίλου Delhaize
Dick Boer
Dick Boer President and Chief Executive Officer, Ahold Delhaize
Ghela Boskovich
Ghela Boskovich Director, Strategic Global Business Development (Zafin), Global Ambassador (FemTech)
Richard E. Boyatzis
Richard E. Boyatzis Kαθηγητής Organizational Behavior, Psychology και Cognitive Science στο Case Western Reserve University, HR Horvitz Professor του Family Business
« 1 2 3 4 5 6 »
Πρόσφατα άρθρα για τα συνέδρια της Boussias Communications