Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Alastair Campbell

Alastair Campbell

Διευθυντής Επικοινωνίας και Στρατηγικής, Γραφείο Πρωθυπουργού Tony Blair (2001-2003).

Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη της προσωπικότητας και του δυναμισμού του Alastair Campbell από το γεγονός ότι κατά τη θητεία του ως Διευθυντής Επικοινωνίας και Στρατηγικής του γραφείου του Βρετανού Πρωθυπουργού Tony Blair απέκτησε τη φήμη του «πραγματικού Πρωθυπουργού» .

O Alastair Campbell αναγνώρισε πολύ νωρίς την αξία του Tony Blair, και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο επιτελείο policy making και image building του, από τη στιγμή που ο Tony Blair έγινε αρχηγός του Εργατικού Κόμματος. Έτσι, ο Alastair συνέβαλε ουσιαστικά στο να δημιουργηθεί η εικόνα του ‘Νέου Εργατικού Κόμματος’ και να επιστρέψει το κόμμα στην εξουσία.

Μετά την εκλογή του Tony Blair στην πρωθυπουργία, έγινε επίσημος εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον συντονισμό των επικοινωνιακών ενεργειών της κυβέρνησης και την κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική. Αυτά ήταν τα καθήκοντά του στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του Εργατικού Κόμματος, αφού όμως βοήθησε τον Tony Blair να κατακτήσει τη δεύτερη συνεχόμενη εκλογική νίκη, ο Alastair Campbell επιβραβεύτηκε με την ανάληψη της θέσης του Διευθυντή Επικοινωνίας και Στρατηγικής για το γραφείο του Πρωθυπουργού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2003. Τότε, παραιτήθηκε λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τον πόλεμο του Ιράκ και την εμπλοκή της βρετανικής κυβέρνησης στο θέμα ύπαρξης ή μη όπλων μαζικής καταστροφής.

Κατά την περίοδο εργασίας του στην Downing Street ο Alastair Campbell αναμίχθηκε με όλα τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα και τις διεθνείς κρίσεις. Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να δρα συμβουλευτικά για τον Πρωθυπουργό Tony Blair, σε ανεπίσημη όμως βάση. Έξι μήνες πριν από τις εκλογές του 2005 επέστρεψε στο Εργατικό Κόμμα ως σύμβουλος επικοινωνίας μιας σειράς από διάσημα ονόματα της βρετανικής πολιτικής σκηνής.

Ο Alastair Campbell αποφοίτησε από το πασίγνωστο Cambridge University το 1979 και εργάστηκε από το 1985 έως το 1994 ως Πολιτικός Εκδότης και Αρχισυντάκτης πολλών διάσημων εφημερίδων της Βρετανίας, μεταξύ των οποίων η Daily Mirror, που αποτελεί τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία δεξιά βρετανική εφημερίδα.  Έχει, επίσης, παρουσιάσει μια σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων για το Channel Five, των οποίων τα θέματα ασχολήθηκαν και με τον Πρόεδρο Bill Clinton. Ο Campbell συνεχίζει να συνεργάζεται με τους The Times, Irish Times και το περιοδικό Esquire.

Ενδεικτική του πάθους και του δυναμισμού του είναι η ενασχόλησή του με διάφορες δραστηριότητες. Έτσι, και με την παρότρυνση από τα τρία του παιδιά, έτρεξε στο Μαραθώνιο του Λονδίνου, στο Great North Run, στο Great Ethiopian Run, και συμμετείχε στο London Triathlon, όλα για την ενίσχυση της έρευνας για τη Λευχαιμία.

Ο Alastair Campbell υπήρξε ο κεντρικός keynote speaker του πρώτου συνεδρίου για τη στρατηγική επικοινωνία τον Απρίλιο του 2006 (1st Corporate Communication Conference).

Thought Leaders Academics

Τα τελευταία χρόνια στους ομιλητές μας έχουν συμπεριληφθεί:

Dr. Paul Argenti
Dr. Paul Argenti Professor of Corporate Communication, Tuck School of Business.
Pierre-Olivier Beckers
Pierre-Olivier Beckers President & CEO του ομίλου Delhaize
Dick Boer
Dick Boer President and Chief Executive Officer, Ahold Delhaize
Ghela Boskovich
Ghela Boskovich Director, Strategic Global Business Development (Zafin), Global Ambassador (FemTech)
Richard E. Boyatzis
Richard E. Boyatzis Kαθηγητής Organizational Behavior, Psychology και Cognitive Science στο Case Western Reserve University, HR Horvitz Professor του Family Business
« 1 2 3 4 5 6 »
Πρόσφατα άρθρα για τα συνέδρια της Boussias Communications