Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Φώτης Καρώνης

Φώτης Καρώνης

Chief Technology / Information Officer της EE, UK και CTO of the Year in Europe 2015

O Φώτης Καρώνης είναι γνωστό στέλεχος της Πληροφορικής με τεράστια εμπειρία σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλους οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Σήμερα κατέχει τη θέση του Chief Technology / Information Officer (CTiO) στην εταιρεία Ε.Ε. στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία είναι μέλος των Ομίλων της Deutsche Telekom και της France Telecom και μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα.

Ο Φ. Καρώνης στην ΕΕ είναι από το 2011 υπεύθυνος για την πλήρη υλοποίηση του 4G με στόχο την κάλυψη του 98% της χώρας και όλων των αγροτικών περιοχών έως το τέλος του 2015. Αναπτύσσει επίσης ένα IT Οmni-channel σύστημα για όλους τους πελάτες σε όλα τα touch points σε καταστήματα λιανικής, call centers και ψηφιακά σημεία (Internet). Τέλος υλοποιεί το πλάνο της νέας συγχώνευσης με την BT, η οποία έχει συμφωνήσει για την εξαγορά της ΕΕ έναντι 12,5 δισ. στερλινών, διαμορφώνοντας το μελλοντικό γίγαντα τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης.

Η ΕΕ διαθέτει σήμερα 27 εκατομμύρια πελάτες, κάνει roll out το καλύτερο, μεγαλύτερο και ταχύτερο δίκτυο 4G με υψηλά data peaks των 300mbps σε νέες συσκευές. Είναι γνωστή για την καινοτομία της, μια εκ των οποίων είναι το μοναδικό στην Ευρώπη λανσάρισμα της κλήσης Wifi από το κινητό μέσω του δικτύου της ΕΕ από συσκευές Apple iOS και Android.

Τον προηγούμενο χρόνο (2010) διετέλεσε Vice-President για την Πληροφορική στην Everything Everywhere, UK (την προκάτοχο της ΕΕ) όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο integration της Πληροφορικής και την επιτυχή συγχώνευση μεταξύ T-Mobile και Orange UK.

Στο παρελθόν, ήταν CiO της Romtelecom (μέλος του Ομίλου ΟΤΕ). Από το 1997 έως το 2007 ήταν Γενικός Διευθυντής ΙΤ & Telecommunications στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου βοήθησε στο χτίσιμο και τη δημιουργία του καλύτερου μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκού αεροδρομίου.

Το Φεβρουάριο βραβεύτηκε ως European CTO of the Year 2015 στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Έχει επίσης βραβευθεί ως IT Manager of the Year στην Ελλάδα το 2002.

Τη διετία 2005-2007 διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΙΠ της ΕΕΔΕ.

Πριν το 1997, εργάστηκε στο εξωτερικό ως Τεχνικός Διευθυντής, public services στην Cap Gemini στο Παρίσι, ως σύμβουλος μεγάλων έργων ολοκλήρωσης ενώ προηγουμένως ήταν στο δυναμικό της Alsthom Group (Alcatel – Cegelec), ως project leader Energy management systems.

Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με πρώτο πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Πατρών και Μεταπτυχιακό (MSc) από το University of Manchester Institute of Science and Technology UK.

Συνέδρια με τον Φώτης Καρώνης

22 Οκτ. 2015
Thought Leaders Academics

Τα τελευταία χρόνια στους ομιλητές μας έχουν συμπεριληφθεί:

Dr. Paul Argenti
Dr. Paul Argenti Professor of Corporate Communication, Tuck School of Business.
Pierre-Olivier Beckers
Pierre-Olivier Beckers President & CEO του ομίλου Delhaize
Dick Boer
Dick Boer President and Chief Executive Officer, Ahold Delhaize
Ghela Boskovich
Ghela Boskovich Director, Strategic Global Business Development (Zafin), Global Ambassador (FemTech)
Richard E. Boyatzis
Richard E. Boyatzis Kαθηγητής Organizational Behavior, Psychology και Cognitive Science στο Case Western Reserve University, HR Horvitz Professor του Family Business
« 1 2 3 4 5 6 »
Πρόσφατα άρθρα για τα συνέδρια της Boussias Communications