Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Brian McBride

Brian McBride

Chairman, ASOS.com

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ MANAGER ΤΟΥ FASHION E-COMMERCE

Ο Brian McBride είναι ένας τους κορυφαίους σήμερα managers στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, με πολυετή εμπειρία στους δύο κολοσσούς του, την ASOS και την Amazon.

Είναι Πρόεδρος της ASOS, του μεγαλύτερου online καταστήματος μόδας και ομορφιάς στη Μ. Βρετανία, με πωλήσεις πάνω από 1 δισ. λίρες και 10 εκατ. ενεργούς πελάτες. Είναι επίσης Πρόεδρος της Wiggle, του eshop με είδη ποδηλασίας. Παράλληλα, είναι ανώτατος μη εκτελεστικός διευθυντής στην AO.com και ανώτατος σύμβουλος στη Scottish Equity Partners. Είναι μέλος του Digital Advisory Board της βρετανικής κυβέρνησης και μέλος της διοικούσας επιτροπής του University of Glasgow.

Eντάχθηκε στο δυναμικό της Asos από την Amazon.co.uk όπου διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος από το 2006 έως 2011, έχοντας τα ηνία της εταιρείας κατά την περίοδο της μεγάλης της ανάπτυξης. Ξεκίνησε την καριέρα του Xerox και εργάστηκε μετέπειτα σε υψηλόβαθμες θέσεις στην IBM, την Dell Computers και ως Managing Director στην T-Mobile Μ. Βρετανίας. Έχει διατελέσει μη εκτελεστικός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Celtic, της Three PLC και της Computacenter PLC και έχει διατελέσει Μη εκτελεστικός Διευθυντής στο Διοικητικό Συμβούλιο του BBC και της Huawei UK.

TΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ASOS

 • Ιδρύθηκε το 2000 και σήμερα είναι το μεγαλύτερο online κατάστημα μόδας και ομορφιάς της Μ. Βρετανίας.
 • Διαθέτει τεράστια γκάμα με πάνω από 90.000 branded και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα μόδας για γυναίκες και άνδρες, που περιλαμβάνουν είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, κοσμήματα και προϊόντα ομορφιάς.
 • Διανέμει τα προϊόντα της σε πάνω από 140 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω των ειδικών κέντρων που διαχειρίζεται στη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα.
 • Διαθέτει ξεχωριστά websites που απευθύνονται στη Μ. Βρετανία, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Ρωσία, την Ιταλία και την Κίνα.
 • Αποτελεί case study σε θέματα καινοτομίας όσον αφορά στη λειτουργία, το marketing, το customer service και το customer experience.

Υπό την ηγεσία του McBride:
Έκλεισε το 2015 με πωλήσεις άνω του 1 δισ. λίρες και 10 εκατ. ενεργούς πελάτες. Εφάρμοσε το «next-day delivery» για παραγγελίες μέχρι και τα μεσάνυχτα και λανσάρισε την υπηρεσία click –and- collect σε συνεργασία με την Boots. Το 2012 αναδείχτηκε το fashion website με την υψηλότερη ημερήσια επισκεψιμότητα στις ηλικίες 18-34 ετών παγκοσμίως.

Πρόσφατες διακρίσεις και Βραβεία

 • Online Retailer of the year, Best one Stop Shop, Best Service, Best for Special Occasions και Best plus size για τη σειρά ASOS Curve (Reveal Online Fashion Awards 2015).
 • Best Online Offering (Cosmopolitan Fashion Awards 2015).
 • Best Use of Mobile (Drapers Digital Awards 2015)
 • Best Delivery-Supply Chain (Now Magazine 'Feel Good Fashion Awards' 2015)
 • Best Provider of Consumer Choice in Delivery & Best Cross Border Delivery Offering (Delivery Excellence Awards 2015)
 • Pure Play Etailer of the Year και Fasion Pure-Play Etailer or the Year (Drapers 2013).

Συνέδρια με τον Brian McBride

Thought Leaders Academics

Τα τελευταία χρόνια στους ομιλητές μας έχουν συμπεριληφθεί:

Dr. Paul Argenti
Dr. Paul Argenti Professor of Corporate Communication, Tuck School of Business.
Pierre-Olivier Beckers
Pierre-Olivier Beckers President & CEO του ομίλου Delhaize
Dick Boer
Dick Boer President and Chief Executive Officer, Ahold Delhaize
Ghela Boskovich
Ghela Boskovich Director, Strategic Global Business Development (Zafin), Global Ambassador (FemTech)
Richard E. Boyatzis
Richard E. Boyatzis Kαθηγητής Organizational Behavior, Psychology και Cognitive Science στο Case Western Reserve University, HR Horvitz Professor του Family Business
« 1 2 3 4 5 6 »
Πρόσφατα άρθρα για τα συνέδρια της Boussias Communications