Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Bob Isherwood

Bob Isherwood

Former Worldwide Creative Director of Saatchi & Saatchi.

O Bob Isherwood κατείχε την θέση του Worldwide Creative Director της Saatchi & Saatchi από το 1996 έως και την παραίτησή του τον Νοέμβριο 2008. Μέσα στα χρόνια αυτά, συνέβαλε στη δημιουργική αναμόρφωση της Saatchi σε συνεργασία με τον CEO του δικτύου, Kevin Roberts, τον οποίο ο ίδιος ο Isherwood έφερε στην εταιρεία. Οι δυο τους προώθησαν τη Saatchi ως μία εταιρεία ιδεών και για το λόγο αυτό το 1992 απομάκρυναν τη λέξη "διαφημιστική" από την επιγραφή της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Isherwood γεννήθηκε στη Μελβούρνη πριν από 68 χρόνια. Λίγο μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο RMIT, πήγε στη Μ. Βρετανία, όπου ξεκίνησε συνεργασία με την Collett, Dickenson, Pearce, την πιο δημιουργική εταιρεία στον κόσμο εκείνη την εποχή. Ως επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος, συνέβαλε στη δημιουργία ορισμένων κλασικών καμπανιών για διαφημιζόμενους όπως οι Stella Artois, Parker Pens, Hovis και Harpers Bazaar.

Το 1982, μετά από 18 χρόνια στο Λονδίνο, επέστρεψε στην Αυστραλία και ίδρυσε το hotshop The Campaign Palace στο Σίδνεϋ. Όταν η Bates Worldwide, που τότε ανήκε στη Saatchi, εξαγόρασε την Campaign Palace το 1986, ο Isherwood εντάχθηκε στη Saatchi, και το 1988 ανέλαβε Creative Director. Το 1996 έγινε Worldwide Creative Director και κάτω από τη δημιουργική του ηγεσία το δίκτυο απέσπασε περίπου 8.000 βραβεία δημιουργικότητας. Παράλληλα, εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Ο Bob Isherwood έχει αφιερώσει την καριέρα του στις ιδέες, κάτι που αποτυπώνεται και στο site του www.heresanidea.com όπου δίνει τη δυνατότητα σε δημιουργικούς ανθρώπους να υποβάλουν τις δικές τους.

Το γνωστότερο ωστόσο “επίτευγμά” του δεν είναι άλλο από το New Directors Showcase, ένα από τα highlights του Φεστιβάλ των Καννών, που προβάλλει έργα νέων σκηνοθετών από ολόκληρο τον κόσμο.

O Bob Isherwood έχει κερδίσει το πρώτο χρυσό λιοντάρι της Αυστραλίας στις Κάννες, είναι μεταξύ των εκλεκτών που έχουν αποσπάσει το χρυσό βραβείο British Design and Art Direction, έχει κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου Creative Director της Αυστραλίας, του έχει απονεμηθεί το Clio Lifetime Achievement Award και έχει κερδίσει μία θέση στο Clio Hall of Fame.

Συνέδρια με τον Bob Isherwood

27 Μαι. 2006
Thought Leaders Academics

Τα τελευταία χρόνια στους ομιλητές μας έχουν συμπεριληφθεί:

Dr. Paul Argenti
Dr. Paul Argenti Professor of Corporate Communication, Tuck School of Business.
Pierre-Olivier Beckers
Pierre-Olivier Beckers President & CEO του ομίλου Delhaize
Dick Boer
Dick Boer President and Chief Executive Officer, Ahold Delhaize
Ghela Boskovich
Ghela Boskovich Director, Strategic Global Business Development (Zafin), Global Ambassador (FemTech)
Richard E. Boyatzis
Richard E. Boyatzis Kαθηγητής Organizational Behavior, Psychology και Cognitive Science στο Case Western Reserve University, HR Horvitz Professor του Family Business
« 1 2 3 4 5 6 »
Πρόσφατα άρθρα για τα συνέδρια της Boussias Communications