Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Lester Wunderman

Lester  Wunderman

Μια "μορφή" του διεθνούς Direct Marketing.

Ο Lester Wunderman, σύμβουλος, καθηγητής, συγγραφές και φωτογράφος, είναι επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής της Wunderman, της κορυφαίας διεθνώς εταιρείας direct marketing.Μετά από θητεία αρκετών χρόνων σε πλήθος διαφημιστικών εταιρειών, ο Wunderman εντάχθηκε το 1947 στο δυναμικό της Maxwell Sackheim & Company, στη θέση του Executive Vice President. Το 1958 ίδρυσε τη Wunderman, Ricotta & Kline, που σήμερα είναι γνωστή ως Wunderman.

Το 1967 σε ομιλία του στο MIT, ο Wunderman εντόπισε, κατονόμασε και όρισε για πρώτη φορά την έννοια του "Direct Marketing". Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες ήταν ο θεωρητικός και πρακτικός καθοδηγητής της ανάπτυξης της βιομηχανίας του Direct Marketing. Έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του στο Direct Marketing.

Μεταξύ αυτών, το 1983 ανακηρύχθηκε μέλος του Hall of Fame της Direct Marketing Association, το 1999 τιμήθηκε με το Lifetime Achievement Award της Midwest Direct Marketing Association, το 1997 με το Lifetime Achievement Award στις “Direct Marketing Days” της Νέας Υόρκης και επίσης το 1997 με το Lifetime Achievement Award από τη New England Direct Marketing Association. Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο “Leadership in Direct Marketing” από την Associacion Espanola de Marketing Directo. Το 1994 απέσπασε το Edward Mayer Award του DMA Foundation σε αναγνώριση του διδακτικού του έργου και το 1992 έλαβε το Ed Sisk Award for Direct Marketing Vision. Το 1985 τιμήθηκε με το Focus Award για τη συνεισφορά του στο διεθνές Direct Marketing από το Montreux Symposium of Direct Marketing και το 1982 ανακηρύχθηκε “Direct Marketer of the Year” στις Direct Marketing Days της Νέας Υόρκης.

Η προσφορά του Wunderman έχει επίσης αναγνωριστεί από την ευρύτερη διαφημιστική κοινότητα. Το 1998 εκλέχτηκε στο Advertising Hall of Fame και χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους είκοσι "Advertising Legends and Leaders" από το περιοδικό Adweek και ένας από τους “Most Influential People in Sales and Marketing" από το περιοδικό Sales & Marketing Management. Το 1999 το Advertising Age τον κατέταξε στους "Top 100 People in Advertising".

Το βιβλίο του “Being Direct” κυκλοφόρησε το 1997 από τις εκδόσεις Random House τον Ιανουάριο του 1997. Είχε προηγηθεί ένα ακόμη βιβλίο, το “Frontiers of Direct Marketing” το 1981, ενώ ομιλίες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στα σημαντικότερα έντυπα του marketing και της διαφήμισης ανά τον κόσμο.

Ο Wunderman έχει φιλοξενηθεί ως ομιλητής στις σημαντικότερες εκδηλώσεις της βιομηχανίας του direct marketing, ενώ ήταν ο πρόεδρος της πρώτης Direct Marketing Day στη Νέα Υόρκη το 1971, όπως επίσης και το 1983. Θήτευσε ως επισκέπτης καθηγητής Direct Marketing στο School for Continuing and Professional Studies του New York University την περίοδο 1998-2000. Επίσης, έχει δώσει διαλέξεις για το direct marketing στα πανεπιστήμια Columbia, Fordham και Boston καθώς και στο Massachusetts Institute of Technology.

Ο ίδιος είναι απόφοιτος του Brooklyn College, The New York School for Social Research και του Columbia University, όπου εξειδικεύτηκε στην πολιτισμική ανθρωπολογία και την ιστορία της τέχνης. Το 1984, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας Human Letters από το City University της Νέας Υόρκης.

Ο Wunderman έχει επίσης διατελέσει Director του Advertising Council, καθώς και μέλος του Board of Directors της Direct Marketing Association. Ήταν επίσης Secretary/ Treasurer της American Association of Advertising Agencies για δύο χρόνια και μέλος της Operations Committee και του Board of Directors της Ένωσης.

Eίναι τέως Πρόεδρος της Executive Committee του Center for Direct Marketing του New York University και πρόεδρος και ιδρυτής του International Strategic Forum on Direct Marketing της DMA. Επίσης, διατέλεσε μέλος του Editorial Review Board της Journal of Direct Marketing του Medill School of Journalism, Northwestern University, και Πρόεδρος της Communications Design Advisory Committee του Parsons School of Design.

Σήμερα, ο Wunderman είναι Chairman και Director της i-Behavior, καθώς και μέλος του Board of Directors της i-dine. Είναι επίσης μέλος της Visiting Committee του Department for the Arts of Africa, Oceania and the Americas στο Metropolitan Museum of Art, και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο International Fund for the Promotion of Culture της UNESCO.

Ο Wunderman είναι επίσης φωτογράφος. Σπούδασε με τον Dan Wiener στη Photo League της Νέας Υόρκης και με τη Berenice Abbot στο New School. Φωτογραφίες του αποτελούν μέρος της μόνιμης έκθεσης του Metropolitan Museum of Art και έχουν εκτεθεί επίσης στο Art Institute of Chicago και δώδεκα άλλα μουσεία. Είναι παντρεμένος με την Suzanne Oksman Cott, που γνωστή στους επαγγελματικούς κύκλους ως Sue Cott, διετέλεσε για πολλά χρόνια Director of Editorials στο WCBS-TV της Νέας Υόρκης.

Συνέδρια με τον Lester Wunderman

11 Ιούν. 2004
Thought Leaders Academics

Τα τελευταία χρόνια στους ομιλητές μας έχουν συμπεριληφθεί:

Dr. Paul Argenti
Dr. Paul Argenti Professor of Corporate Communication, Tuck School of Business.
Pierre-Olivier Beckers
Pierre-Olivier Beckers President & CEO του ομίλου Delhaize
Dick Boer
Dick Boer President and Chief Executive Officer, Ahold Delhaize
Ghela Boskovich
Ghela Boskovich Director, Strategic Global Business Development (Zafin), Global Ambassador (FemTech)
Richard E. Boyatzis
Richard E. Boyatzis Kαθηγητής Organizational Behavior, Psychology και Cognitive Science στο Case Western Reserve University, HR Horvitz Professor του Family Business
« 1 2 3 4 5 6 »
Πρόσφατα άρθρα για τα συνέδρια της Boussias Communications